Interview in Senioren Magazine Voorschoten

Hoeveel mensen denken dit wel niet? Wie ziet er zo op tegen verhuizen dat hij of zij het op de lange baan schuift, ook al zou het beter zijn ergens anders te gaan wonen?

 

Heel veel oudere mensen, zegt makelaar Jeroen van Stralen. Hij speelde al enige tijd met het idee om die mensen werk uit handen te nemen om zo de dag van hun verhuizing relaxter te maken. Hij werd in zijn idee gesterkt door het verhaal van een kennis. Die was totaal gestrest geraakt doordat hij de verhui-

zing van zijn al wat oudere ouders uit een ander deel van het land hierheen had moeten organiseren.

 

Er is – zeker ook in Voorschoten – sprake van flinke vergrij-zing. Veel ouderen blijven te lang in een huis zitten dat niet echt geschikt meer is voor een senior. Voor deze Voorschotenaren en voor hun kinderen wil Jeroen van Stralen in de bres springen, of ze nu wel of niet klanten van hem zijn.

 

“Stel: je bent alleen en al wat ouder. Hoe pak je een verhuizing naar een misschien wel kleinere woning aan? Adreswijzigingen, opzeggingen, inpakken, verhuizen, energielabel regelen via internet? En misschien afscheid nemen van spullen? En aanwezig zijn als er een stoffeerder of aannemer in de nieuwe woning aan de slag moet?”

 

Als je de energie, de tijd en/of de kennis niet hebt om dat allemaal te regelen biedt Van Stralen een helpende hand. Hij werkt sinds kort samen met verhuiscoach voor senioren Sylvia -->

--> Mens van “Mens naar Mens” uit Zoetermeer, die voor dit soort klusjes haar hand niet omdraait. Samen met degene die gaat verhuizen bespreekt zij wat de mogelijkheden zijn waar het gaat om praktische en administratieve zaken.

 

Dat gaat dan over het uitzoeken van spullen: wat wil je wel en wat niet meenemen? Regelen dat overbodige spullen bij een kringloopwinkel komen. Offertes vragen voor verhuizing, stof-fering en dergelijke. Zorgen dat er een energielabel komt voor het huis dat in de verkoop gaat. Sylvia Mens kan de verhuisdag begeleiden en coördineren en ze kan ook helpen verhuisdozen in en uit te pakken. Verder kan zij de verhuizer en bij voorbeeld een klusjesman aansturen. En ze kan zelfs zorgen dat in de nieuwe woning het bed al gespreid staat…..

 

Ook allerlei administratief geregel is voor Sylvia Mens geen probleem. Ze stuurt als haar klant dat wil adreswijzigingen aan familie, kennissen en instanties. En ze bouwt verder aan haar netwerk van bedrijven die kunnen helpen in de periode rond de verhuizing.

 

Jeroen van Stralen beseft dat niet alleen het opzien tegen gedoe en geregel het verhuizen van ouderen naar een meer geschikte woning negatief beïnvloedt. “Er zou in Voorschoten ruimte moeten zijn voor minder dure appartementen en in het algemeen voor seniorenwoningen. En ik krijg geregeld vragen over wanneer wonen op het landgoed Beresteijn mogelijk wordt.”


Download
Interview in Senioren Magazine uitgave voorjaar nummer 2
Senioren magazine Voorschoten - verhuisc
Adobe Acrobat document 2.7 MB

Reactie schrijven

Commentaren: 0